Klasyczne brownie

Klasyczne brownie

Nasze składniki:

Dodatki z gatunku ”co nam w duszy gra” 🙂

Wykonanie:

Prostokątną formę o wymiarach 21 cm x 28 cm lub 20 cm x 30 cm smarujemy  masłem  i wykładamy papierem do pieczenia. W tym czasie piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C.

W gorącej kąpieli wodnej rozpuszczamy masło razem z kuwerturą, delikatnie mieszając do rozpuszczenia.

W misce ubijamy  jajka z cukrem.  Do ubitej masy dodajemy  roztopioną czekoladę z masłem i dalej miksujemy na gładką masę.

Następnie dodajemy mąkę, oraz  resztę dodatków i  ponownie delikatnie miksujemy.

Gotowe ciasto przekładamy  do przygotowanej wcześniej formy i wyrównujemy  górę.

Tak przygotowane brownie wstawiamy do piekarnika i pieczemy  +/- 30 minut.

 Po upieczeniu i ostudzeniu obsypujemy cukrem pudrem i kroimy na małe kwadraty. SMACZNEGO! 🙂