Ciastka z białą czekoladą i płatkami migdałów

Ciastka z białą czekoladą i płatkami migdałów

Składniki:

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzewamy  do 180 stopni C. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.

Migdały wrzucamy na patelnię i lekko prażymy co chwilę mieszając, następnie odkładamy do ostygnięcia.  

Masło wyciągamy z lodówki i ocieplamy w temperaturze pokojowej do miękkości ,następnie ubijamy z cukrem pudrem na jasny krem, dodajemy jajko i ubijamy jeszcze około 2-3 minut.

W oddzielnej misce mieszamy mąkę z sodą lub proszkiem do pieczenia. Następnie suche produkty przesypujemy do ubitej masy i delikatnie łączymy składniki.

Dodajemy płatki migdałów i pastylki białej czekolady – Lubeca. Delikatnie mieszamy.

W odstępach kilkucentymetrowych nakładamy masę łyżką formując nieduże krążki.

Na koniec wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy  około 10-12 minut do zrumienienia ciasteczek. GOTOWE 🙂